http://www.168ora.hu/itthon/nyilt-orokbeadas-gondolkodasi-ido-nelkul-50992.html

 

 

Ismét egy felületes, egyoldalú cikk, amiből látszik, hogy az újságírónak fingja sincsen arról, hogy mi fán terem az örökbeadás és hogy erről kit kérdezzen meg...
A törvényjavaslatról meg az a véleményem, hogy ugyan miért kéne 6 hét(!) gondolkodási idő a vérszerinti szülőnek?! Az örökbefogadó szülők talán 6 hétig neveljék úgy azt a babát, hogy még véletlenül se szeressék meg, mert bármikor megszólalhat a csengő és kérik vissza a gyereket?! Miféle eltorzult lelkű ember akarná ezt másoknak???

És az óriási tévedése a cikknek és B.Z.-nek is, hogy a szülés után megváltozhat a vérszerinti szülő lelkiállapota, így a döntése is.
Igen, az átélt élmények hatására valóban megváltozhat egy korábban nagyon is megfontolt döntés, de kérdem én, kinek jó ez? Az ily módon magát meggondoló szülők nagyon nagy részének végül mégis elveszik a gyerekét, csak később, amikor már nehezebben örökbeadható, mert idősebb és egy csomó iszonyatos élménye van!
A lányaimat a vsz. anyjuk örökbe akarta adni a szülés után, de aztán mégis meggondolta magát. Ennek az lett a vége, hogy 10 hónaposan vette el tőle a gyámhatóság kezdeményezésére a bíróság a gyerekeket és végül a lányaim 19 hónapig keringtek a "gyeremekvédelem" rendszerében, életre szóló testi és lelki sebeket, lemaradásokat elszenvedve! Mégis kinek volt ez jó?!
Én, mint az anyjuk, szeretem őket annyira, hogy gondolkodás nélkül azt mondom, inkább a születésük után másnak adták volna őket örökbe, csak ne élték volna át mindazokat, amiben ilyen pici korukban részük volt! El tudjátok azt képzelni, hogy 2,5 éves korukig soha, senkihez nem bújhattak oda, hogy "anyuci!" és soha senki nem védte meg őket a sajátjaként? A sírógörcs jön rám erre a gondolatra! :(((

 

Az "ugrás a sötétbe" hasonlatért meg kb. péklapátért nyúlnék.

Mert a vérszerinti gyerek az tutigarantált génekkel rendelkezik, igaz? És igaza van az egyik kommentelőnek: mióta előrébbvalóak az én génjeim, mint a vérszerinti anya génei? Neki nem lehetnek genetikusan fantasztikus gyerekei? Dehogynem!

Az én lányaim élő igazolásai ennek! :)))